Prijzen 2017
Dagtocht ma t/m do:€850,-
Dagtocht vr, za en zo:€1050,-

4 uur varen ma t/m do:€500,-
4 uur varen vr, za en zo:€600,-

Weekend (vr 20:00 t/m zo 16:30):€1650,-
Verlengingsdag voor of na:€550,-

Voorovernachting:€275,-

Andere periodes op aanvraag

* Prijzen zijn inclusief, bemanning, 6% btw, havengelden, 1 motor uur per dag en toeristenbelasting. Exclusief verzorging, dekbedden en eindreiniging.

Kortingen 2017:

10% vroeg boek korting tot 31 januari.
(geldt niet voor acties en aanbiedingen).
10% voor afvaart in de maanden maart, april, oktober en november 2017.

NIEUWE ARRANGEMENTEN!

Dagtocht met waterskiën

Nieuw in 2013 is een dagtocht met waterskiën*. De tocht begint in Lemmer. Om 9:30 vertrekt de Ebenhaezer en wordt er koers gezet richting het Heegermeer. Dit is ongeveer 3 uur varen, het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk onder zeil gevaren wordt. Waar zeilen niet mogelijk is wordt de motor bijgezet. Rond 12:30 zullen we op het Heegermeer voor anker gaan, waar er geluncht kan worden. Om 13:30 komt de waterski boot langszij en wordt er begonnen met het waterskien. U krijgt van ons een wetsuit te leen en na het waterskien kunt u meteen warm douchen aan boord en omkleden.

Rond een uur of 16:00 gaan we anker op en zeilen we weer richting Lemmer waar we rond 19:00 uur aankomen. Tijdens de terugreis is de bar open.

Prijs vanaf € 1200 inclusief waterskien en lunch

*Ervaring met waterskien is niet nodig.

Dagtocht met sloep tocht door Gaasterland

Deze dagtocht is zeer de moeite waard aangezien u een stuk gaat varen door een van de mooiste riviertjes van Nederland.

De dag begint om 9:00 uur in Heeg waar u aan boord gaat van de Ebenhaezer. Rond 9:30 gaan de trossen los en varen we via Sloten naar het Slotermeer. Op het Slotermeer komt er een ex redding sloep om u op te pikken voor een tochtje door de Luts van het Slotermeer naar de Fluessen en het Heegermeer. De lunch wordt aan boord van de sloep genuttigd. Op het Heegermeer komt u weer terug aan boord van de Ebenhaezer en gaan we weer naar Heeg waar we rond 18:00 aankomen.

Prijs vanaf € 1175 inclusief lunch.

Weekend zeilen en 3 uur waterskiën.

Om uw weekend uit te breiden met een extra activiteit hebben we nu ook een weekend arrangement met waterskien*. U komt op vrijdag avond in Lemmer aan boord van de Ebenhaezer. Op zaterdag ochtend vertrekken we en gaan we zeilend over het IJsselmeer naar Stavoren. Bij Stavoren gaan we door de sluis en zeilen we over de Friesche binnenwateren naar het Heegermeer. Aan het eind van de middag komt de waterski boot langszij en begint het waterskien. U heeft dan 3 uur de tijd om te waterskien. Op zondag varen we weer terug naar Lemmer waar u aan het eind van de middag van boord gaat.

*U krijgt een wetsuit in bruikleen en ervaring met waterskien is niet nodig.

Prijs vanaf € 1790 inclusief waterskien.

Voorjaar specials maart en april
vanuit Heeg of Sneek

Voor groepen die niet een heel weekend weg kunnen/willen maar toch een nachtje in Friesland willen zijn, is er de dagtocht +.
De dagtocht + bestaat uit een dag zeilen, een barbecue, de overnachting en ontbijt. Prijzen v.a. 95 euro per persoon. Indien gewenst kunt U gebruik maken van de bar aan boord.

Dagtocht arrangement vanuit Lemmer
naar Sloten

Een dagtocht is leuk om met familie, vrienden of uw bedrijf te beleven. Een dagtocht op de Ebenhaezer ziet er als volgt uit: Vanaf 09:00 ontvangen wij u aan boord met koffie/thee en oranjekoek. Na de koffie volgt een korte uitleg over het schip, worden de trossen los gegooid en zetten we koers richting het IJsselmeer. Rond 12 uur zullen we via de Prinses Margriet sluis het IJsselmeer verlaten om via de Friese binnenwateren naar Sloten te gaan. Sloten is de kleinste Friese stad en er zijn geruchten dat het zelfs de kleinste stad in Europa is. In Sloten aangekomen heeft u een uurtje de tijd om de stad te bekijken, een terrasje op te zoeken of te gaan lunchen. Uiteraard kunnen wij de lunch voor u ook aan boord verzorgen. Na een uur zullen we weer vertrekken richting Lemmer waar we via de kleine sluis we rond 17:00 aan de Willemskade weer afmeren.

Weekendje Friesland

Dankzij de afmetingen van de Ebenhaezer is het, naast het IJsselmeer en Waddenzee, ook erg leuk om op de Friese binnenwateren te zeilen. Voor groepen met potentiële zeezieken of voor groepen die het IJsselmeer wel gezien hebben is het een aanrader om een weekendje Friesland te doen. Het leuke van het varen in Friesland is dat er meer te zien is en meer te doen door de bruggen en sluizen die gepasseerd moeten worden.

Vanuit Lemmer zijn er voldoende leuke dorpen en stadjes aan te doen. Elke groep heeft zo zijn eigen wensen, voor mensen die er van houden om zaterdag avond flink op stap te gaan is Sneek een leuke bestemming. En voor een mooie haven met faciliteiten voor kinderen is Heeg een aanrader. Maar ook Grouw, Langweer, Workum of Stavoren zijn leuke haventjes om aan te doen en allemaal “binnendoor” bereikbaar. Op een onbewoond eiland liggen, of voor anker? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Een weekend begint op vrijdag avond in Lemmer vanaf 20:00 en eindigt op zondag om 16:30. U kunt natuurlijk ook zaterdagochtend aan boord komen. U kunt uw catering zelf verzorgen, maar wij kunnen ook uw eten en dranken verzorgen.

Hotelschip

De Ebenhaezer is naast zeilschip ook een prima hotelschip. Hotelschip wil zeggen dat het schip gebruikt word op 1 plek om bijv. te recreëren, te werken, als onderkomen voor uw medewerkers of uw vakantie te vieren. Voor gebruik als hotelschip met of zonder verzorging, hanteren wij speciale prijzen.

Het culinaire arrangement

Wilt u optimaal gebruik maken van de culinaire ervaring van uw kok dan bieden we u het culinaire dagarrangement.

Om 9.00 uur heten wij u en uw gezelschap welkom aan boord. U wordt ontvangen met koffie en thee met lekkernijen. Om 9:30 uur gaan de trossen los voor een tocht waarvan de bestemming in overleg met u wordt bepaald. 's Middags kunt u genieten van een bijzondere lunch.

Rond 15.00 uur is het "teatime" en om 17.00 uur wordt u uitgenodigd voor een aperitief. De gezellige bar wordt geopend en u kunt de ervaringen van de dag uitwisselen onder het genot van een drankje en culinaire hapjes.

Rond 17.30 uur arriveert u in de haven. Het diner voor u en uw gezelschap bestaat uit een viergangendiner met een bijbehorend wijnarrangement wat de chef in overleg met u samenstelt. U kunt er uiteraard ook voor kiezen zich door de chef te laten verrassen.

Rond 22.30 uur gaat u weer van boord. De gehele dag zijn drankjes inclusief. De prijs voor dit arrangement is op aanvraag.

Overige arrangementen

Staat uw arrangement er niet tussen? Neemt u dan even contact met ons op. Wij bieden ook arrangementen aan voor grotere groepen en voor andere periodes zoals weken en midweken.

Als u uw wensen aangeeft maken wij graag voor u een arrangement op maat.